Projectoproep: innovatieve projecten in ecodesign

Foto: Monique Verelst

Vlaanderen Circulair, het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen, lanceert een projectoproep om innovatieve projecten in ecodesign te ondersteunen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakt hiervoor 2.000.000 euro vrij. De oproep loopt tot vrijdag 13 september 2024.

Er wordt gezocht naar acties en experimenten waarin ecodesign en systeemdenken worden verkend en toegepast. Deze projecten moeten leiden naar ontwerpen waarin nieuwe, circulaire businessmodellen worden getest en geëvalueerd. De focus ligt op de R-strategieën Redesign en Rethink om de mate van circulariteit in de economie te verhogen. Projecten die inzetten op innovaties in productontwerp én verdienmodellen komen in aanmerking. 

Partnerschappen

Vlaanderen Circulair wil vooral de designers zelf stimuleren om ecodesign toe te passen bij de ontwikkeling van nieuwe producten, processen, diensten en businessmodellen.

Partnerschappen van lokale overheden, ondernemingen, onderzoeksinstellingen en organisaties maken kans op subsidie tot 100.000 euro voor hun experimenteer-, demonstratie- en disseminatieproject om ecodesign te stimuleren voor een circulaire economie.

Infomoment

Op dinsdag 25 juni 2024 (10.00-12.00 uur) organiseert Vlaanderen Circulair een online infosessie voor geïnteresseerden. Inschrijven kan via deze link. Op die pagina vindt u ook meer informatie over de projectoproep.

Foto: FARO, Monique Verelst

Monique Verelst