Scenario's voor erfgoedbeleid volgens Lauso Zagato en Simona Pinton

Gondels

Lauso Zagato, professor emeritus internationaal recht van de Universiteit van Venetië, en zijn opvolgster, professor Simona Pinton, voeren samen reeds tien jaar onderzoek naar de impact van internationale conventies zoals die van UNESCO of de Raad van Europa op erfgoedpraktijken en -beleid in Europese landen (én omgekeerd). Beide academici zijn met recht en rede specialisten te noemen in hun vakgebied.

Cover boek

En er is goed nieuws. Hun nieuwste boek, Cultural Heritage. Scenarios 2015-2017, is sinds kort geheel gratis beschikbaar via de website van de Universiteit van Venetië.

Het boek telt maar liefst 880 bladzijden, is geschreven in het Engels en biedt achtergrond en duiding bij recente scenario's voor erfgoedbeleid en -praktijk, in de wereld en in Italië in het bijzonder.

Benieuwd naar meer? Op 30 april komen Zagato en Pinton naar Brussel voor een lezing in de reeks Thank Europe it's Monday! Wie met beide professoren in discussie wil gaan, kan zich inschrijven via de FARO-kalender, er zijn nog vrije plaatsen.

Marc Jacobs