'Zoet, zout & zand'. Erfgoedcel Kusterfgoed focust op eetcultuur

Zoet, zand en zand

Met het project 'Zoet, zout & zand' focust Erfgoedcel Kusterfgoed op eetcultuur aan het Belgische strand. De erfgoedcel wil deze zomer zoveel mogelijk verhalen, herinneringen en beeldmateriaal verzamelen over het thema ‘eten op het strand’. Ruikt u ook al de geur van verse boules de Berlin en hoort u de lokroep van de ijsventer?

Ook eetcultuur aan het strand is immaterieel erfgoed. Vanuit deze overtuiging wil Erfgoedcel Kusterfgoed zo veel mogelijk verhalen, herinneringen en beeldmateriaal verzamelen over het thema ‘eten op het strand’. Samen met de vrijwilligers van het Stadsarchief-De Benne Blankenberge organiseert de erfgoedcel scannamiddagen. Iedereen is er welkom om strandfoto’s gratis te laten inscannen.

In de bibliotheken van Middelkerke, Blankenberge en De Haan en in het Stadsmuseum van Oostende kunt u dan weer strandherinneringen ophalen in de tijdelijke Kusterfgoed-expo. En heeft u zelf oude of recente vakantiefoto’s met zoete, zoute of zanderige strandherinneringen? Dan kunt u die delen via de website of via Instagram met de hashtag #zoetzoutzand.

Vorig jaar organiseerde Erfgoedcel Kusterfgoed ook een grootschalig strandproject tijdens de zomer. Toen lag de focus op de traditie van de papieren strandbloemen.

Meer weten over 'Zoet, zout & zand'? Surf dan naar de projectwebsite.

Gregory Vercauteren