Erfgoed verbindt

Erfgoed verbindt

Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor jouw erfgoedwerking op je lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij goed nieuws!

2018 was het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. FARO en Herita organiseerden in dat kader samen de lezingenreeks Thank Europe it's Monday. De rode draad? Samenwerking! De sprekers inspireerden aan de hand van sterke Europese voorbeelden om out of the box te denken en om als brede erfgoedsector bruggen te slaan, niet alleen intern maar ook met andere domeinen.

Dat er ook in Vlaanderen vele bruggenbouwers actief zijn in de roerend-, immaterieel- en onroerend-erfgoedsector, illustreren we met enkele straffe verhalen. U vindt op de websites van onze organisaties verhalen terug over bruggenbouwers die echt elke dag samen-werken. Laat u door deze praktijkvoorbeelden inspireren en uitdagen om zelf ook samen te werken.

We hebben de smaak te pakken en plannen diverse initiatieven om de brede dialoog in Vlaanderen en daarbuiten in en na 2019 voort te zetten. We wensen u alvast een fantastisch erfgoedwerkjaar toe, vol aspiratie, inspiratie en fijne samenwerking.

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Faro