Competenties voor erfgoedmanagement, een vak apart

Competenties voor erfgoedmanagement

Het beheer van erfgoed stelt hoge eisen aan de verantwoordelijke organisaties. Aan de ene zijde is het belangrijk om de site of de collectie te restaureren en intact te houden volgens de historische normen. Anderzijds streeft men naar een verantwoorde betekenisgeving en ontsluiting voor het publiek en naar een optimale benutting in het kader van een gezond financieel plan. Op 2 maart organiseert Alden Biesen daarom samen FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en een reeks internationale projectpartners een internationale conferentie over professionele ontwikkeling van erfgoedactoren.

 Op deze conferentie zullen thema’s aangesneden worden als: uitbating, toegankelijkheid, interpretatie, missie-ontwikkeling, sociale verbanden en leefbaarheid, ecologie en milieu, economische meerwaarde, culturele waarde, culturele duurzaamheid … Op het programma staan lezingen, workshops en een debat met nationale en internationale experts.

Werkt u in een park, abdij, monument, museum? Wil u graag meer weten over deze thema’s en tegelijkertijd netwerken met de Vlaamse en internationale collega’s? Schrijf u dan in voor deze studiedag.

Deelname is gratis, de werktaal is Engels.

Alexander Vander Stichele
duurzaamheid
competentie ontwikkeling
professionalisering
Conferentie