Tijdreizen in Brugge

logo Historium Brugge

Het Historium in Brugge neemt bezoekers mee naar het jaar 1435 toen Brugge het handelscentrum van West-Europa was en je Jan van Eyck nog kon aanschrijven voor een huwelijksportret. Hoe was het om te leven in Brugge in pakweg de vijftiende eeuw? 

De Bourgondische hertog Filips de Goede had de touwtjes van het Graafschap Vlaanderen in handen. Brugge beleefde toen zijn Gouden Eeuw en was het economische centrum van het continent. Brugge had internationale faam als exportcentrum van het beroemde Vlaamse laken en de stad huisvestte kooplui van allerlei slag, nationaliteit en ambacht. Ook Jan van Eyck had er zijn atelier als hofschilder van Filips de Goede. 
 
Historium neemt je via allerlei decors, film, muziek en speciale effecten mee terug naar deze gouden Brugse tijden. In zeven themakamers, zoals het atelier van Van Eyck, de Brugse kaaien en het badhuis worden al je zintuigen geprikkeld. Je beleeft deze gouden tijd alsof je er zelf bij was. Je stapt er in het verleden en ruikt, voelt, proeft wat er toen was. De rode draad is het meeslepend liefdesverhaal tussen Van Eycks leerjongen Jacob en model Anna. 
 
Het Historium opent zijn deuren op zondag 25 november. Meer informatie over openingsuren en toegangsprijzen vind je op de website van het Historium
 
Stap op Erfgoeddag samen met je bezoekers in een tijdmachine en ontdek hoe de mensen in jouw stad of gemeente in dat bepaald jaar of die bepaalde periode leefden. Ga op zoek naar archiefmateriaal, foto’s, schilderijen, gebruiksvoorwerpen, enz. die getuigen zijn van het leven van toen. 
 
In onderstaande filmpjes licht het Historium alvast een tipje van de sluier op:  
 

 

Afbeelding:
Logo Historium Brugge
 
Leestip:
'Tijdreizen in Brugge', in metro, 20 november 2012
 

 

Vrije tags
Tijdreizen
tijdmachine