Inspiratie gezocht? Start hier...

Armoe troef... Vragen die voor elke kandidaat-deelnemer gelden: hoe kan je dit thema interpreteren en - vooral - hoe pak je de organisatie van een interessante publieksactiviteit aan? Er is eerst en vooral de nieuwe inspiratiegids voor deelnemers. Vers van de pers, en hier op te halen. Daarnaast vind je op deze pagina ook de presentaties van de infosessies en de ideeënsprokkelaar. Laat je volop inspireren...

Inspiratiegids

De inspiratiegids is opgevat als een laagdrempelige brok ‘context’, met duiding van (de geschiedenis van de opvattingen en ideeën over) het fenomeen armoede, vroeger en nu.

Speciale aandacht is er ook voor concrete ideeën en tips. Ook de samenwerkingsverbanden (zoals met o.a. de Week van de Amateurkunsten en armoedeorganisaties) worden toegelicht en de belangrijke data voor deze editie lijsten we in een overzichtelijk plaatje op. De brochure sluit af met een bibliografie, speciaal voor degenen die zich willen verder inlezen in het thema.

Je kan de inspiratiebrochure vanaf deze pagina downloaden. Opgelet: Erfgoeddag is geen eenrichtingsverkeer. Als je ideeën, goeie voorbeelden, wilde plannen, uniek archiefmateriaal hebt die op de een of andere manier nuttig kunnen zijn voor je collega’s… laat ze ons alsjeblieft weten.


Infosessies en ideeënsprokkelaar

Daarnaast kan je hier ook alle presentaties ophalen die tijdens de voorbije infosessies zijn besproken. Tijdens het interactieve deel gingen kandidaat-deelnemers rond de tafel zitten en dachten ze in kleine groepjes na over een mogelijke invulling van één begrip. We noemden dit de ideeënsprokkelaar. Haal deze zeker op, misschien vind je wel een idee of benadering die voor jou van toepassing is...

 

 


Vrije tags
armoede
Armoe troef
Erfgoeddag 2011
beleid
sport
de Kerk
OCMW
arbeiders
Arm Vlaanderen
industriële revolutie
sociale wantoestanden
stakingen
ontbering
armenzorg
humanisme
bedelarij
opvoeding
broederschappen