Vele vrijwilligers maken het werk licht tijdens Open Kerkendagen

Sint-Gilliskerk Brugge

Open Kerken vzw stelt met trots de tiende editie van de Open Kerkendagen voor op 3 en 4 juni in België, Luxemburg en Oost-Frankrijk. Bijna 600 gebedshuizen van allerlei pluimage zetten hun deuren open om u de diversiteit aan religieus erfgoed te laten ontdekken.

Onder het motto 'Zet de stenen in beweging' toont Open Kerkendagen hoe dynamisch het kerkenlandschap anno 2017 is. Net zoals bij Erfgoeddag zetten honderden vrijwilligers zich in om het publiek een interessant en verrassend programma voor te schotelen: van dansvoorstellingen, concerten, spektakels, geleide bezoeken en torenbeklimmingen in monumentale kunstkerken tot ingetogen sfeermomenten en yogasessies in bezinningskerken. Ook kinderen zijn welkom, in het bijzonder op de diverse zoektochten en spelletjes die in enkele gebedshuizen georganiseerd worden. 

Veel parochiekerken grijpen dan weer de gelegenheid aan om hun bewoners de vergeten geschiedenis van hun parochie te vertellen of om hen te vragen hoe zij de toekomst van hun parochiekerk zien. Als kers op de taart zijn zo goed als alle evenementen gratis. De Open Kerkendagen wordt georganiseerd door Open Kerken vzw. Zij staan beheerders van gebedshuizen bij in hun opdracht om de deuren te openen voor het brede publiek door vormingen te organiseren, onthaalmateriaal te ontwikkelen en advies te verlenen.

Ontdek het programma van de Open Kerkendagen op www.openkerken.be en bij de deelnemende gebedshuizen.

Foto: Erfgoeddag 2015 - Sint-Gilliskerk © Erfgoedcel Brugge

tine vandezande
erfgoeddag
Open Kerkendagen
Evenement