Open Monumentendag valt voor het eerst samen met Dag van de Architectuur

Open Monumentendag

Nu zondag vindt voor de 29e keer Open Monumentendag plaats. Een dag lang staat het onroerend erfgoed centraal en kan u honderden monumenten, historische landschappen, archeologische sites en varend erfgoed gaan bewonderen. Open Monumentendag is een organisatie van Herita. Dit jaar valt Open Monumentendag voor de eerste keer samen met de Dag van de Architectuur. U vindt het programma van Open Monumentendag op www.openmonumentendag.be.

Gaat u op pad tijdens Open Monumentendag? Maak gebruik van de ErfgoedApp!

In Merelbeke brengen een bloementapijt in de kerk, een documentaire en een erfgoed- en kunsttentoonstelling de geschiedenis van de Florawijk in beeld met het bloemisterijverleden en de bombardementen in 1943-1944 als voornaamste topics. Voor de organisatie van het evenement kon het gemeentebestuur van Merelbeke (dienst erfgoedprogrammatie) rekenen op de steun van Erfgoed Flora, Erfgoedcel Viersprong en de Provincie Oost-Vlaanderen. U kan deze activiteit beleven samen met de ErfgoedApp. Ook in Burcht kan u bij de activiteit ‘Markante gevels, sprekende gebouwen’ gebruikmaken van de ErfgoedApp.

Op zondag 22 april 2018 staat het roerend en immaterieel erfgoed in de kijker tijdens Erfgoeddag. Het centrale thema de komende editie is 'Kiezen'. De organisatie van Erfgoeddag ligt in handen van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

tine vandezande