Kiezen! Programma Erfgoeddag online

Afbeelding blogbericht Erfgoeddag 2018

Op zondag 22 april zwaaien 509 erfgoedinstellingen en verenigingen hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 700 gratis activiteiten rond het thema 'Kiezen'. Het volledige programma vindt u op www.erfgoeddag.be. U kan het programma ook bekijken dankzij de gratis Erfgoedapp.

De etalage uit het campagnebeeld verbeeldt op een symbolische manier de kleine en grote keuzes die we elke dag opnieuw maken. Vanaf het moment dat we wakker worden stellen we ons de vraag: wat zal ik vandaag aantrekken? Maar het beeld is ook representatief voor de keuzes die erfgoedinstellingen elke dag moeten maken: welke objecten houden we bij en waarom? Welke objecten kiezen we uit om te tonen in een nieuwe tentoonstelling? Zijn de keuzes die we vroeger maakten vandaag nog te verantwoorden? En welke beslissingen brengt het digitale tijdperk?
 
Op al die vragen probeert Erfgoeddag dit jaar een antwoord te bieden. Elke deelnemende erfgoedinstelling of -organisatie gaat op geheel eigen wijze met het thema aan de slag. Samen maken we van Erfgoeddag dé hoogdag voor al wie met cultureel erfgoed begaan is. Dat bewijzen de duizenden bezoekers die elk jaar deelnemen aan de honderden gratis activiteiten.

Het programma

Benieuwd naar wat er allemaal op Erfgoeddag te beleven valt? Surf dan naar www.erfgoeddag.be en snuister door het programma.

ErfgoedApp

De ErfgoedApp en Erfgoeddag vormen twee handen op een buik! Download de gratis ErfgoedApp en raadpleeg het Erfgoeddagprogramma op een zeer eenvoudige manier. Of wilt u een programma op maat samenstellen? Dat doet u dankzij de functie 'Mijn programma'. Hiermee kunt u de activiteiten selecteren die u interesseren en met een druk op de knop 'print mijn programma' heeft u in geen tijd een gepersonaliseerd programma in de hand.

'Erfgoed’ + ‘goed doel’ = Erfgoeddoel

Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek … is duur en steun is dus welkom. De Erfgoeddoel-campagne wil de in erfgoed geïnteresseerde burger uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich ermee te verbinden. Surf naar www.erfgoeddoel.be, bekijk het promotiefilmpje en ontdek welke erfgoedinstellingen deelnemen.

Campagnebeeld Erfgoeddag

Benny Antoniw nam de foto. Hij won de wedstrijd die gekoppeld werd aan het campagnebeeld. Ink & Rolling finaliseerde het beeld.

tine vandezande