Inspiratie: filmpjesreeks over ambachten

Eric Auwerx aan het woord (c) FARO

Vakmensen oefenen hun vak met veel passie en trots uit. En laat nu net die passie en trots, dat vakmanschap en die vakkennis de rode draad zijn van Erfgoeddag 2019, volgend jaar op 28 april. Het evenement biedt dan ook een uitgelezen kans om deze vakmensen aan het woord te laten. Met een nieuwe filmpjesreeks bieden we u alvast bakken inspiratie die u kan gebruiken bij het verder vormgeven of afwerken van uw Erfgoeddagactiviteiten.

Laat ze vertellen. Laat ze horen! 

De verhalen achter de vakmensen zijn uitermate boeiend. Want waarom koos iemand voor een bepaald ambacht? Hoe kijkt hij of zij naar de toekomst van zijn of haar geliefde vak? Hoe geeft hij of zij bepaalde technieken door? Overal in Vlaanderen en Brussel zitten mooie verhalen verborgen over diverse thema's. Laat ze horen tijdens Erfgoeddag. Verras uw publiek en laat het kennismaken met bijzondere informatie over vakmanschap en de technieken erachter. 

Samen sterk

Erfgoeddag is meer dan een eendaags evenement. Het biedt u de kans om samenwerkingen op te zetten, het resultaat te tonen tijdens Erfgoeddag en het te verduurzamen. Erfgoeddag is een kans om organisaties en vakmensen samen te brengen. Werkt u in een museum? Trek dan naar de ambachtsmensen in uw buurt en geef ze een forum door hen een unieke locatie aan te bieden. Werkt u bij een socio-culturele vereniging? Organiseer dan bijvoorbeeld een fietstocht en laat enkele vakmensen aan het woord. Want zeg nu zelf: verwonderd blijven, dat willen we toch allemaal?

Schoenmakers bijten de spits af

De coördinatie Erfgoeddag passeerde de afgelopen weken en maanden bij heel wat vakmensen. We laten ze graag aan het woord. Vandaag bijten Eric en Liesbeth Auwerx en Davy Lemaire van Shoe Service uit Diepenbeek de spits af. De grootvader van Eric startte in 1917 als schoenhersteller, in 1953 nam de vader van Eric de stiel over en nu geeft hij al zijn kennis en kunde door aan zijn dochter Liesbeth. Kijk hieronder mee:


Foto: Eric Auwerx aan het woord (c) FARO

tine vandezande