Deelt u een passie met uw kind(eren)?

Jozef en Elke Op de Beeck van het Horlogeriemuseum in Mechelen

Dan bent u de persoon die we zoeken. De redactie van het VRT-programma Iedereen Beroemd is namelijk op zoek naar boeiende mensen en dito verhalen voor de nieuwe rubriek 'Familiezaken', waarin gepassioneerde mensen vertellen over hun inmiddels gedeelde passie.

'Familiezaken' laat ons kennismaken met twee generaties in een familiebedrijf die dezelfde passie delen. De ouders hebben hun kind(eren) als het ware 'besmet' met de microbe die hun hart sneller laat tikken. Ze werken samen op dezelfde plaats en vertellen over hun samenwerking en band. Een treffend voorbeeld daarvan zijn Jozef en Elke Op de Beeck van de Klokkenkliniek en het Horlogeriemuseum in Mechelen. Vader en dochter herstellen samen oude klokken en horloges. Beiden zijn bezeten door hun vak. En hoewel Elke de stiel leerde van haar papa, houden ze er toch elk hun eigen manier van werken op na.

Welk vakmanschap gaf u door van vader of moeder op zoon of dochter? Hoe ging de bal aan het rollen? Heeft u samen met uw kind(eren) een speciale samenwerking ontwikkeld omtrent een bepaald ambacht? Geef uw contactgegevens door aan de Coördinatie Erfgoeddag via tine.vandezande@faro.be. Wij bundelen alle informatie en nemen vervolgens contact op met de redactie van Iedereen Beroemd. Misschien speelt u binnenkort de hoofdrol in een reportage waarin kennisoverdracht, vakmanschap en passie centraal staan!

U kan de rubriek 'Familiezaken' elke donderdag bekijken om 19.40 uur in Iedereen Beroemd.

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? En hoe geven we dat dan door?

Foto: Familiezaken. Jozef en Elke Op de Beeck van de Klokkenkliniek in Mechelen. Iedereen Beroemd (c) VRT.

tine vandezande