20 jaar Erfgoeddag!

Ilse Hermans (c) FARO

20 in 20, dat moet gevierd worden! Speciaal voor deze feesteditie mag het in het weekend van 25 en 26 april 2020 allemaal nét een tikkeltje meer zijn. Want u leest het goed, met 'De Nacht' als leidraad en bindmiddel slaan we de brug tussen zaterdag en zondag. Klaar voor een boeiend weekend?

Feest, een heel weekend lang

Volgend jaar vindt Erfgoeddag plaats tijdens het weekend van 25 en 26 april. Zowel op zaterdag als op zondag kunt u gratis activiteiten organiseren die passen in het thema van 'De Nacht'. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld van start gaan op zaterdagavond en eindigen op zondagnamiddag. Of wat dacht u van een avondwandeling of een zondagse brunch?

Dankzij deze verruimde 'openingstijden' krijgt u, als organisator van een activiteit, een extra kans om een nieuw publiek te bereiken, mensen te laten kennismaken met een ruime waaier aan cultureel erfgoed en uw Erfgoeddagactiviteit(en) uit te werken volgens een vernieuwende insteek.

De nacht spreekt tot de verbeelding

Spreekt het centrale thema ook meteen tot uw verbeelding? 'De Nacht' biedt een warme en toegankelijke invalshoek die ons allemaal verbindt. Avondlijke en nachtelijke activiteiten geven Erfgoeddag meteen een ander karakter en sfeer. Verlichting, in al haar vormen en kleuren, werpt letterlijk een ander licht op de musea, archieven en tal van andere erfgoedlocaties. Bovendien biedt de bijzondere nachtelijke sfeer u een unieke mogelijkheid om een activiteit aan te bieden die in een traditionele context nooit tot stand zou kunnen komen. U leest het: de twintigste editie van Erfgoeddag biedt tal van kansen.

Doe samen met ons inspiratie op

Erfgoeddag 2020 De Nacht

Wat gaat er spontaan door uw hoofd wanneer u denkt aan 'De Nacht'? Welke rituelen zijn onlosmakelijk verbonden met het slapengaan of met het vertellen van sprookjes? Hoe werd er vroeger gefeest? En hoe gebeurt dat vandaag? Kleurt de nacht onze omgang met de tijd of met emoties? Werk met contrasten tussen licht en donker en ondervind hoe verrijkend dat kan zijn.

Nog meer inspiratie vindt u in de digitale inspiratiebrochure. Duik in deze boeiende brochure en ga nu al van start met de voorbereidingen van een bijzondere editie. Leest u liever op papier? Geef ons via info@erfgoeddag.be uw adresgegevens door, dan sturen we u gratis een brochure toe.

Dit najaar organiseren we in elke provincie verschillende inspiratiesessies.  Meer daarover leest u in de inspiratiebrochure of binnenkort op de Erfgoeddagblog. Woont u graag een sessie bij? Geef ons een seintje via info@erfgoeddag.be. We brengen u op de hoogte zodra u kan inschrijven.

Foto cover: fragment uit campagnebeeld Erfgoeddag 2020 door Ilse Hermans (c) FARO
Foto onder: campagnebeeld Erfgoeddag 2020 door Ilse Hermans (c) FARO

tine vandezande