Zet mee uw schouders onder de 11.11.11 ‘Gezondheidszorg voor iedereen’-campagne

Beeld van de fototentoonstelling 'Gezondheidszorg voor iedereen' (c) 11.11.11

Maakt onbekend niet onbemind? Naar aanleiding van de volgende Erfgoeddag, op zondag 23 april 2017, in het teken van ‘Zorg’, slaan de cultureel-erfgoedsector en de zorgsector samen de hand aan de ploeg. Gezondheidszorg voor iedereen, daar streeft 11.11.11, de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging ook naar. Deze organisatie nodigt u uit om hun najaarscampagne een duw(tje) in de rug te geven.

Dit jaar zegt 11.11.11 ‘Santé!’ voor gezondheidszorg voor iedereen. Want zo vertrouwd als ‘Santé!’ voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor 1,3 miljard mensen wereldwijd. Zij hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt, of kunnen die niet betalen. Dit is onrechtvaardig. Iedereen heeft recht op goede zorgen bij ziekte. Daarom voert 11.11.11 campagne voor toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg in het Zuiden.

Om dit thema naar het publiek te brengen, doet 11.11.11 graag een beroep op u. Want ook in het museum, het archief, de erfgoedbibliotheek en het documentatiecentrum mag deze campagne best zichtbaar zijn. 11.11.11 stelde speciaal voor de erfgoedsector een pakket samen. Daarvan is de blikvanger de fototentoonstelling: ‘Gezondheidszorg voor iedereen’. Sprekende beelden vertellen over gezondheidszorg wereldwijd. U kunt de hele reeks bekijken op de website van 11.11.11

De tentoonstelling is gedrukt op kwaliteitsvolle affiches, formaat A2, en bestaat uit tien posters. Het elfde beeld is een infoposter met cijfers over het gebrek aan gezondheidszorg in het Zuiden, visueel en overzichtelijk weergegeven.

Daarnaast vindt u in het pakket ook:

  • 50 informatiefolders: op deze kleine folder staat de campagne kort en bondig uitgelegd
  • 3 campagneaffiches: deze staande affiche is het herkenbare uithangbord van de campagne
  • 1 dossier ‘Gezondheid, een koopwaar?’ met  diepgaande informatie over de commercialisering van de gezondheidssector, hoe het eraan toe gaat in het Zuiden en hoe wij de situatie kunnen verbeteren
  • Boeken-  en filmtips voor volwassenen en kinderen


U kunt het hele pakket bestellen voor 15 euro (excl. verzending) via de website. 11.11.11  vraagt  om - bij voorkeur - de tentoonstelling op te hangen in de periode september-november. Neem alvast een kijkje op de campagnepagina's van de website. Voor verdere info kunt u steeds bij 11.11.11 terecht, vraag naar Leen Jansen of Karen De Broeck.

Indien u al een samenwerking heeft met een lokale 11.groep kunt u uiteraard ook verder met hen afspreken. Het spreekt voor zich dat u dit netwerk ook voor de komende Erfgoeddag kunt gebruiken. Meer info over Erfgoeddag - met o.a. informatie over de nakende infosessies, de inspiratiebrochure enz. - vindt u elders op de FARO-website.

Roel Daenen