VRT lanceert langzullenwelezen.be

Leesambassadeur Sieglinde Michiels (c) VRT

Maandag is langzullenwelezen.be gelanceerd: het nieuwe lees- en boekenplatform van de VRT. Lezers vinden er ook de categorie ‘geschiedenis’. Een kans dus, niet alleen voor gretige lezers, maar ook voor de erfgoedsector.

Langzullenwelezen.be wil “mensen goesting geven om te lezen. Het is een forum waar lezers inspiratie vinden en hun leeservaringen en favoriete boeken kunnen delen, met andere enthousiaste lezers én met tien VRT-leesambassadeurs.”

Langzullenwelezen.be is een platform voor lezers en door lezers. De geïnteresseerde kan er zijn of haar eigen online ‘boekenkast’ vullen met gelezen (of nog te lezen) boeken. Die kunnen beoordeeld en gewaardeerd worden met een tot vijf ‘leesbrillen’. In lijn met de sociale media is het ook een plek voor tipgevers en om leeservaringen te delen. “Zo wordt langzullenwelezen.be één grote leescommunity,” klinkt het in het persbericht.

Online boekenkast

Bezoekers van langzullenwelezen.be krijgen toegang tot een uitgebreide databank van boeken. Door een ‘boekenkast’ aan te maken, kunnen ze bijhouden welke boeken ze al gelezen hebben en een lijstje maken van boeken die ze nog willen lezen. Handig en overzichtelijk. Een goed gevulde boekenkast op langzullenwelezen.be is altijd een prima gespreksopener. Bovendien kunnen bezoekers van de website ook rondneuzen in de boekenkasten van vrienden, collega’s en andere lezers, en ontdekken welk boek zij momenteel aan het lezen zijn.

Wie zelf zijn mening kwijt wil over een boek, kan dat doen met een post of review op de site. Via de Facebookpagina van LangZullenWeLezen kan er mee gediscussieerd worden over gelezen boeken en boekenvlogs en -blogs posten. Ook op de Instagrampagina van LangZullenWeLezen kunnen er boekenposts worden achterlaten.

Wat is uw favoriet historisch werk? Gebruik het forum om iets te vertellen over uw instelling of organisatie, en hoe u in uw erfgoedpraktijk gebruikmaakt van allerhande bronnen.

Meer weten? Surf naar www.langzullenwelezen.be

Roel Daenen