#PKP18ART: Musea naar Pukkelpop

Pukkelpop

Zes musea, het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, ARTtube en Pukkelpop hebben de krachten gebundeld om kunst te presenteren op een van de muzikale pop- en rockhoogtepunten van de zomer, Pukkelpop 2018. #PKP18ART legt de lat meteen hoog.

Gedurende drie dagen (16 tot en met 18 augustus) kan het publiek tussen 11u 's ochtens en middernacht op verschillende locaties kennismaken met jonge kunstenaars, performers en vormgevers met een fraaie waaier van 40 activiteiten. Zo vertellen onder andere Imke Courtois, Stijn Van De Voorde, Ben Van Alboom, Philippe Van Cauteren... over hun favoriete kunstwerk terwijl de bezoeker geblinddoekt is. Als u een quizzer bent kunt u een buzzerquiz met andere festivalgangers spelen. Uzelf in 3D geprojecteerd zien op een videowall? Ook dat kan. Liever uitzoeken waar uw hart sneller van gaat slaan? Swipe dan links of rechts voor uw perfecte match.

Participatie, participatie

Over een periode van drie jaar richten de initiatiefnemers zich naar jongeren van 16 tot 26 jaar. Het doel? De betrokkenheid van deze doelgroep voor cultureel erfgoed en de kunsten te verhogen. Doorheen het project loopt een 'lerende cyclus' die de musea helpt om proefondervindelijk  jongerenwerking met betrekking tot hun beleving van erfgoed, kunst en vormgeving te verhogen.

In het persbericht klinkt het zo: "Op de festivalweide ligt de focus op het betrekken, bevragen  en het interpreteren, om nadien de acties bij te sturen. De resulterende participatie- en communicatiekennis wordt vervolgens  opgenomen en getoetst aan de praktijk in de reguliere werking van musea. De samenwerking met partnerorganisaties in Nederland biedt kansen om over de grenzen kennis uit te wisselen en praktijkvoorbeelden met elkaar te delen."

Samen met M-Museum Leuven, Fomu, Momu, KMSKA , S.M.A.K., M HKA, Arttube, Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond, Publiq/BILL, Mooss, FARO, Cudos Fontys Hogeschool voor Kunsteducatie en Pukkelpop.

Bekijk alle activiteiten via deze link.
Gaat u ter plekke? Laat iedereen weten wat u ervan vindt via de hashtag #PKP18ART.

Bron: website S.M.A.K.

Roel Daenen