New Narratives: collecties en tentoonstellingen anders bekeken

Elke maand vraagt het FOMU een gastspreker om nieuwe verhalen (‘narratieven’) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen. Zo wordt het discours verrijkt en bijgestuurd, vaak vanuit onverwachte hoek.

Wie als bezoeker deelneemt wordt uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover met de ‘gids’ en andere bezoekers in gesprek te gaan. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker-gids. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.

Passeerden reeds met hun lezing doorheen de FOMU-expo’s: Nyiragasigwa Hens, een queer theatermaakster met Rwandese roots, de Amsterdamse schrijfster-activiste Simone Zeefuik en Rachida Aziz, de Brusselse mode-ontwerpster en columniste.

Op zaterdag 9 maart kunt u in het kader van de  Black History Month Antwerp het verhaal bijwonen van Mohamed Barrie en Aminata Ndow. Zij richtten in 2017 de studentenvereniging AYO op, waarmee ze onder meer het zelfbewustzijn van Afro-Belgische studenten willen vergroten. AYO organiseerde vorig jaar de allereerste editie van Black History Month in ons land. Het FOMU organiseert in maart ook een heleboel events rond de Black History Month. Meer info over deze events vindt u hier.

En op zaterdag 23 maart brengt Don Pandzou, stafmedewerker en beleidswerker superdiversiteit en armoede voor de jeugdwerksector, zijn lezing.

Tip! Graag wijzen we ook nog op de FARO-initiatieven rond 'Conflict!'.

Roel Daenen