Kom naar de Staten-Generaal van het Tijdschrift!

Eed op de Kaatsbaan (c) Wiki Commons

Tijdschriften creëren meerwaarde in het brede culturele veld. Ze inspireren publiek en professionals met kritische reflectie, extra informatie en zelfs literaire creatie. Kom nu vrijdag mee nadenken over de toekomst van de tijdschriften. U bent van harte welkom!

Tijdschriften verschijnen op papier, online en manifesteren zich ook live. Maar hoe kunnen we hun potentieel maximaal oogsten anno 2020? Van boekhandel tot bibliotheek, van beleid tot onderwijs? Als koepel van 35 Vlaamse culturele, literaire en erfgoed-tijdschriften nodigt FOLIO u als communicatiemedewerker, redacteur, beleidsmaker en als andere relevante stakeholders uit om samen de staat en de uitdagingen van Vlaamse ‘magazines met cultuur’ te overleggen.

Het voorbije jaar bogen de leden-tijdschriften van FOLIO zich samen over betekenisvolle tendensen in media en samenleving, maakten ze de landschapstekening van het Vlaamse tijdschriftenveld en werkten ze een voorstel uit voor een toekomstig geïntegreerd tijdschriftenbeleid.

Op de Staten-Generaal van het Tijdschrift toetsen we die inzichten aan de noden en uitdagingen die andere betrokken spelers voor tijdschriften zien. Hoe maken we samen de transitie die al bezig is?

Staten-Generaal van het Tijdschrift
vrijdag 7 december, 12.00 - 16.00 uur
deBuren, Brussel
Gratis

Schrijf u in!
U ontdekt het programma elders op onze website.

Afbeelding: Jacques-Louis David (1748–1825), Le Serment du Jeu de paume ['De eed op de kaatsbaan’], 1791. RMN via Wikimedia Commons, CC0

Roel Daenen