MUCE, of het pop-upmuseum over circulaire economie

Bron: website MUCE

Bezocht u het pop-upmuseum MUCE nog niet? Haast u dan naar Antwerpen, waar dit bijzondere initiatief over circulaire economie nog tot 30 oktober te bezoeken is.

Tussen een overload aan informatie over klimaatverandering, greenwashing en protesten wil MUCE burgers laten ervaren wat de circulaire economie is. Het reikt bezoekers tools, kunstinstallaties en informatie aan om zelf een mening te vormen over de mogelijkheden van de circulaire economie. Het ambitieuze project wil aantonen dat er nood is aan een plek waar kunstenaars, bedrijven, onderzoeksinstituten en burgers samenkomen en op een creatieve manier milieu- en klimaatvraagstukken tastbaarder maken.

Ook de MUCE-werking zelf wordt zo duurzaam mogelijk aangepakt, van hernieuwbare energie geleverd door Ecopower tot refurbished ICT-materiaal van Circular Brussels. Live Light zorgt voor de aankleding door het ter beschikking stellen van circulaire meubels. Sokkels worden gemaakt door de start-up Bel Albatros, dat plastic overschotten herwerkt tot materiaal voor de interieursector. Het pas opgerichte Footprint Inc maakt met behulp van 3D-printing duurzaam eventmateriaal. En het toegangsticket? Dat betaalt u met lege batterijen en gsm's.

De visie van MUCE op circulaire economie. Bron: website MUCE

Meer info over MUCE leest u hier.

Monique Verelst