Hoe zet u uw Erfgoeddagactiviteiten in de kijker?

Buttons en stickers Erfgoeddag 2020 (c) FARO

Buttons, postkaarten of een Instagram GIF om uw Erfgoeddagactiviteiten te promoten? Vanaf 25 maart, één maand voor Erfgoeddag, schakelen we met z'n allen een versnelling hoger in de communicatie rond 20 jaar Erfgoeddag. We ontwikkelden heel wat promotiemateriaal op maat van elke organisatie en elk budget. Benieuwd?

Nieuw: postkaarten

U kunt bij FARO affiches bestellen in A2-formaat, stevige wegwijzers, vlaggen, buttons en stickers. Nieuw dit jaar zijn de postkaarten. Dit gemakkelijk uit te delen item wijst het publiek de weg naar Erfgoeddag. Op de postkaart werd ook de gratis dagpas voor De Lijn gedrukt. Deze dagpas is geldig voor één persoon op zaterdag of zondag. 

Digitale banners

Zet Erfgoeddag online in de kijker via uw website, e-mail en sociale media. We ontwikkelden heel wat variaties op het campagnebeeld, zo vindt u vast een banner die bij uw activiteit past.

Eigen promotiemateriaal ontwikkelen?

Ontwikkelt u liever eigen gepersonaliseerd promotiemateriaal? Ga dan aan de slag met de handige digitale sjablonen. Die kunt u hier downloaden. Zo zijn er de affiches in A2-printformaat, opdrukaffiches of Photoshop- en Indesign-bestanden. Wilt u het campagnebeeld aanpassen? Lees dan hier de voorwaarden.

Communicatie over uw Erfgoeddagactiviteiten

De coördinatie Erfgoedddag is bijna klaar met de eindredactie van de activiteiten. Organisatoren worden uiterlijk op 14 februari ingelicht over de status van hun activiteit. Bijsturen kan dan nog tot  21 februari. 

  • Zodra de activiteit is goedgekeurd door FARO, wordt ze gepubliceerd op UiTinVlaanderen.be. Op die manier kunnen lokale organisatoren makkelijk het programma mee opnemen in papieren brochures. Wilt u dit liever niet? Geef ons een seintje via info@erfgoeddag.be.
  • Vanaf midden maart: levering promotiemateriaal. Bijbestellen kan zolang de voorraad strekt.
  • Eind maart: lancering publiekswedstrijd.
  • 25 maart: het volledige Erfgoeddagprogramma verschijnt online via erfgoeddag.be. Laat uw promotiemateriaal zien en zet uw activiteiten volop in de kijker! 

Oproep: 20 jaar Erfgoeddag

20 edities van Erfgoeddag, dat betekent ook 20 jaar enthousiaste en gemotiveerde organisatoren van heel wat activiteiten. Was u er zelf bij, die allereerste keer? Of kent u een organisatie die al vele jaren deelnam of gewoon een vrijwilliger die het verdient om in de bloementjes gezet te worden omwille van zijn of haar Erfgoeddagengagement? Geef ons een seintje via info@erfgoeddag.be. Vanaf april verwennen we enkele bijzondere deelnemers.

banner Erfgoeddag 2020

Op zaterdag 25 en zondag 26 april viert Erfgoeddag zijn 20e verjaardag met het thema 'De Nacht'. Het volledige programma wordt op 25 maart gelanceerd via www.erfgoeddag.be. Schrijf u in op de sectornieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van updates.

Foto cover: promotiemateriaal Erfgoeddag 2019 (c) FARO
Foto tekst: campagnebeeld Erfgoeddag 2020 door Ilse Hermans (c) FARO

Michelle Van Meerhaeghe