Hoe beleefde u Erfgoeddag?

Stilleven met boeken, Jan Lievens, ca. 1627 - ca. 1628, olieverf op paneel. Publiek domein via Rijksstudio.

De 20e editie van Erfgoeddag, op 24 en 25 april 2021, toonde aan dat het evenement een uitgelezen kans blijft om het roerend en immaterieel erfgoed in de kijker te zetten, op een toegankelijke manier en voor jong en oud. Dankzij uw inspanningen konden talrijke bezoekers ondanks de strenge maatregelen in beperkte kring deelnemen aan een brede waaier veilige activiteiten. 'De Nacht' bood hoop en troost, en dat kon enkel dankzij uw eindeloze inzet de afgelopen maanden. Bedankt daarvoor! 

Bevraging

Wat vond u van de voorbije Erfgoeddag-editie? Wat liep er goed? Wat kon er beter? We peilen graag naar uw bevindingen en ervaringen. Invullen kan nog tot 14 juni. Verspreidt u deze oproep ook mee in uw erfgoednetwerk? Hartelijk dank!  

Toekomst Erfgoeddag 

Erfgoeddag vierde dit jaar haar 20e verjaardag. Dat markante jubileum zetten we niet alleen in de kijker met een terugblik, maar ook met een bewuste, enthousiaste en kritische vooruitblik. Samen met een extern bureau bereiden we momenteel een diepgaande evaluatie van het evenement voor. Beantwoordt het nog steeds aan de doelstellingen? Kan of moet het evenement anders, beter, aan de ‘voor-’ en/of ‘achterkant’? De evaluatie wordt dit najaar uitgerold en ook u zal daar actief bij betrokken worden. Wordt vervolgd!  

Blijft u graag op de hoogte? Teken dan in op de maandelijkse Erfgoeddag sectornieuwsbrief.

Ik hou van erfgoed

Iedereen heeft wel ‘iets’ met school: een schoolverleden hebben we immers allemaal. De tijd die we op school doorbrachten verbindt ons, uiteraard door wat we daar geleerd hebben. Maar ook door de verhalen en tradities die aan het schoolleven gekoppeld zijn. Op zondag 24 april 2022 duikt de cultureel-erfgoedsector in dat rijke schoolleven en -verleden. Hier leest u meer over de plannen.

Foto: Stilleven met boeken, Jan Lievens, ca. 1627 - ca. 1628, olieverf op paneel. Publiek domein via Rijksstudio.

Michelle Van Meerhaeghe