Erfgoeddag zoekt fotolocaties voor Maison Slash en pers

Erfgoeddag 2022 in Rijksnormaalschool Gent © FARO, fotografie door Stampmedia

Organiseert u een Erfgoeddag-activiteit voor een jong publiek? Of heeft u plannen voor een activiteit voor scholen? Dan komen we graag bij u langs!

Verhalenreeks Erfgoedweek

Voor een eerste verhalenreeks zijn we op zoek naar organisatoren die we mogen volgen met een foto- of videograaf wanneer ze een Erfgoedweek-activiteit voor scholen organiseren. Het doel? Verslag uitbrengen van het project, door dynamisch beeldmateriaal te combineren met een boeiend verhaal over de activiteit. De verhalen worden gedeeld op faro.be, op de Erfgoedwijzer en tijdens een terugkomdag in mei 2023.

Heeft u interesse om ons te ontvangen bij uw activiteit, eventueel in combinatie met een foto- en videograaf? En plande u al een activiteit tijdens de Erfgoedweek of misschien zelfs daarvoor? Dan spreken we graag verder met u af. 

Foto's voor persmap Erfgoeddag

In maart stuurt FARO een fotograaf op pad voor Erfgoeddag. Hij fotografeert activiteiten die focussen op beleving. Denk daarbij aan workshops, zoektochten en doe-activiteiten. Zijn foto's worden gebruikt in de persmap voor Erfgoeddag 2023.

Kunt u de komende weken al een activiteit presenteren die mooi in beeld kan gebracht worden? Dan is dit een mooie kans om deel uit te maken van de persmap voor de nationale campagne.

Artikelenreeks met Maison Slash

Tot slot plannen we een reeks artikels met Maison Slash, het magazine voor mensen met kinderen. Daarbij komt een gezin vooraf langs op uw locatie. 

Maandelijks bereikt Maison Slash ruim 150.000 ouders die op zoek zijn naar een uitstap met hun kinderen. Benieuwd hoe de artikels er kunnen uitzien? Snuister hier eens door de reeks die ze voor Archeologiedagen maakten.

Hebt u zin om ook uw activiteit vermeld te zien op de kanalen van Maison Slash? Hier is het echt noodzakelijk dat de activiteit gezinsvriendelijk is. In deze formule vragen we ook om een deel van de kosten mee te financieren. 

Interesse in een van deze formules? Neem gauw contact met ons op via michelle.van.meerhaeghe@faro.be. Dan bekijken we samen wat mogelijk is.

Fragment uit campagnebeeld Erfgoeddag 2023

Op zondag 23 april komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. Activiteiten tussen 17 en 28 april, tijdens de Erfgoedweek, richten zich op scholen.

Deelnemen als erfgoedwerker
Deelnemen als leerkracht 

Foto: Erfgoeddag 2022 in Rijksnormaalschool Gent © FARO, fotografie door Stampmedia

Michelle Van Meerhaeghe