Data Erfgoedkaart voortaan open beschikbaar

Kaart. Foto: Free-Photos via Pixabay

Achter de schermen werkt FARO momenteel stevig aan een update van de Erfgoedkaart. Als deel daarvan is de API (Application Programming Interface) voor de Erfgoedkaart nu af. Zo kunnen ontwikkelaars voortaan alle data uit de Erfgoedkaart halen en op basis daarvan zelf een applicatie bouwen. De kaart embedden en enkele filters instellen, kon al langer. Dankzij de API is er nu nog veel meer mogelijk .

Over welke data gaat het?

Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Onderzoekers, sectorcollega's en nieuwsgierige erfgoedzoekers vinden op de kaart een handig en accuraat overzicht van het bijzonder gevarieerde cultureel-erfgoedlandschap. 

De Erfgoedkaart wordt beheerd en onderhouden door FARO. Organisaties registreren zich zelf en kiezen ook zelf welke info ze op de Erfgoedkaart delen.

Waarom is dit interessant?

Met de API kunnen de data van de Erfgoedkaart nog vlotter gebruikt worden voor onderzoek. Opgelet: dit kan enkel voor niet-commercieel (educatief, cultureel) gebruik. U kunt de kaart ook eenvoudig embedden op uw eigen site. O.a. Histories, Erfgoedcel Denderland en Erfgoedcel Land van Dendermonde deden het u al voor.

Zelf aan de slag?

Neem contact met ons op via michelle.van.meerhaeghe@faro.be, dan bezorgen we u de API-handleiding.  

Foto: Free-Photos via Pixabay

Michelle Van Meerhaeghe