Vuurwapens en munitie in het vizier tijdens studiedag

Technische zaal in het Legermuseum, © WHI

Op maandag 7 maart 2022 organiseren FARO en het War Heritage Institute (WHI) de studiedag Gevaarlijk erfgoed: vuurwapens en munitie. Aanleiding is de laatste (grondige) wijziging van de Wapenwet in 2018.

In de erfgoedsector leven sindsdien heel wat vragen: de wet is immers niet altijd even toepasbaar op de erfgoedwerking. Daarover kon u meer lezen in het maartnummer 2020 van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed.

Deze studiedag vindt plaats in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, een museum dat over dit thema heel wat interessante collecties en inzichten te bieden heeft.

De doelstellingen:

  • U als betrokkene kennis laten maken met de Wapenwet en het Wapenhandeldecreet. Waar moet u aan denken om wettelijk in orde te zijn?
  • De Wapenwet blijkt in de praktijk niet altijd compatibel met de erfgoedsector. Waar liggen de pijnpunten? En wat zijn mogelijke oplossingen?
  • U als betrokkene kennis laten maken met contactpersonen die de Wapenwet kennen en advies kunnen geven. Bij wie kunt u terecht met vragen?

Interesse? Het volledige programma vindt u via de FARO-kalender. Schrijf snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Foto: Technische zaal in het Legermuseum © WHI

Julie Lambrechts