Stel uw onderzoek in conservatie voor op tweede editie 'Conservation Talks'

Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel. LCDMC via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0.

Professionals en studenten in de conservatie-restauratie een podium geven waar ze hun onderzoek kunnen presenteren in kleine lezingen van tien minuten, dat is Conservation Talks: Big Research in Tiny Speeches. De eerste editie vond plaats in 2018, in La Boverie in Luik. Volgend jaar, op 25 februari 2021, breit SHAKE in Conservation een vervolg aan dit concept, met een tweede editie in het Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel.

Save the date

Op Conservation Talks: Big Research in Tiny Speeches kunnen deelnemers kennis en ervaring uitwisselen in een gemoedelijke sfeer. Zowel professionele conservatoren als studenten zijn van harte welkom. Studenten en pas afgestudeerden kunnen er hun eerste stappen in de professionele wereld zetten én samen met meer ervaren professionals proeven van de rijke diversiteit van het Belgische onderzoek op het gebied van conservatie. De conferentie biedt buiten de korte lezingen ook een postersessie, toegang tot het museum en tot twee interactieve sessies met ruimte voor ontmoeting en ervaringsdeling.

Oproep!

Bent u bezig met of betrokken bij conservatie-onderzoek aan een Belgische hogeschool of universiteit? Kriebelt het om uw master- of doctoraatswerk in de conservatie aan een publiek van collega's voor te stellen? Bent u pas afgestudeerd, student of al jaren actief in het werkveld? Dan nodigt Shake in Conservation u uit om een lezing of posterpresentatie in te dienen. De voertaal van de conferentie is Engels. 

  • Deadline voor het indienen van een aanvraag: 30 september 2020.
  • Kennisgeving aan de aanvragers: begin november 2020.
  • Definitief programma en start registratie: midden november 2020.

Meer informatie over Conservation Talks 2021 vindt u via deze link. Een organisatie van SHAKE in Conservation, in samenwerking met de Conservatiedepartementen van de Universiteit Antwerpen, ENSAV La Cambre en ESA Saint-Luc Liège. 

Foto: Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel. LCDMC via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0.

Julie Lambrechts