Werk in de erfgoedsector: analyse vacatures 2015

FARO analyseerde de vacatures voor de Vlaamse erfgoedsector, zoals die in 2015 gepubliceerd werden op de FARO-website. In totaal telden we 124 vacatures voor functies binnen de erfgoedsector of specifieke erfgoedfuncties bij externen.

Onderzoeksopdrachten aan universiteiten en algemene functies m.b.t. cultuurbeleid verschijnen ook op onze website, maar werden niet meegenomen in dit onderzoek. Hetzelfde geldt voor buitenlandse vacatures en algemene ondersteunende functies (administratief medewerker, boekhouder, medewerker restaurant).

Ten opzichte van 2014 (166 vacatures) stellen we in 2015 een daling van het aantal vacatures vast, maar het waren er meer dan in 2013 (119). Net als vorige jaren kwam het merendeel van de vacatures uit musea. Bijna een derde van de vacatures had te maken met educatie en publiekswerking. Ook voor archiefbeheer en management werden, net als in de vorige jaren, beduidend meer jobs gezocht. Opvallend in 2015 is ten slotte de verhoogde aandacht voor veiligheidszorg, waarvoor we in 2014 en 2013 nauwelijks vacatures op onze website aantroffen.

Aantal vacatures, ingedeeld per organisatiesoort

 

Aantal vacatures, ingedeeld per domein 

Jacqueline van Leeuwen