Is successieplanning iets voor uw organisatie?

doorgeven van een appel

Hoe verzekert u de continuïteit in uw organisatie? Erfgoedorganisaties kennen, zoals alle organisaties, een personeelsverloop. Nieuwe medewerkers vervangen gewaardeerde krachten. Hoe zorgt u ervoor dat er bij die wissel niet al te veel kennis en kunde verloren gaat?

Deze vraag is niet vrijblijvend, want de komende jaren zullen heel wat ervaren erfgoedwerkers op pensioen gaan. Met hen dreigt heel wat expertise te verdwijnen. Anderzijds merken we dat jongeren niet altijd optimaal voorbereid zijn om in onze sector te starten. Een goed personeelsbeleid en een goede 'successieplanning' is dus aan de orde. Internationaal kwamen er al enkele inspirerende handleidingen tot stand die erfgoedorganisaties helpen om die transitie vlot te laten verlopen. Bijvoorbeeld:

FARO wil de komende jaren deze successieplanning In de Vlaamse erfgoedsector ondersteunen. Maar eerst willen we weten wat precies uw noden zijn. Wat heeft uw organisatie nodig om hier gestructureerd op in te zetten? Wat zijn uw concrete vragen bij de overdracht van kennis en vaardigheden aan een volgende generatie? Op maandagnamiddag 12 maart organiseert FARO een focusgesprek over deze vraag. Samen met u willen we bekijken wat kansen en hindernissen zijn.

Help ons om de overdracht naar een nieuwe generatie optimaal voor te bereiden en deel uw ervaring en vragen met ons! Een slimme sector is immers op de toekomst voorbereid.

Jacqueline van Leeuwen