Lees het nieuwe CHARTER-rapport over de stakeholders van erfgoed

Logo van charter op een foto van een museum

Wie is een stakeholder in erfgoed? Welke rollen spelen de verschillende stakeholders en hoe is hun interactie? Wat zijn hun belangen en hun invloed op onderwijs- en opleidingssystemen? Deze belangrijk vragen komen in het nieuwe rapport van CHARTER aan bod.

Het rapport plaatst erfgoed in een breder ecosysteem met op elkaar inwerkende stakeholders. Hun dynamiek, vaardigheden en competenties hebben invloed op de kwaliteit van het erfgoed als gemeenschappelijk goed voor de toekomst.

Het rapport gaat dieper in op de begrippen 'erfgoed' en 'stakeholder' zoals die zijn opgenomen in de Europese strategie voor het cultureel erfgoed van de 21e eeuw (ST21). Deze strategie formuleert de noodzaak om de rollen van iedereen die betrokken is bij erfgoed te definiëren. Daartoe heeft CHARTER de interne en externe stakeholders uitgebreid in kaart gebracht via een online enquête op Europees niveau (1.085 antwoorden uit 30 landen), interne enquêtes voor de projectpartners, een overzicht van de beleids- en onderzoeksachtergrond, documentatie van de regionale workshops van CHARTER en diepte-interviews.

U leest het volledige rapport hier.

Over CHARTER

CHARTER, de European Cultural Heritage Skills Alliance, verenigt en vertegenwoordigt het hele scala van de cultureel-erfgoedsector in Europa. De 47 projectpartners streven ernaar de waarde van cultureel erfgoed zichtbaar te maken en een veerkrachtige en responsieve sector te creëren. FARO is van bij de start betrokken als een full partner.

CHARTER werkt aan een duurzame, alomvattende strategie die garandeert dat Europa over de nodige vaardigheden beschikt op het gebied van cultureel erfgoed om duurzame samenlevingen en economieën te ondersteunen.

Het door Erasmus+ gefinancierde project brengt de huidige en toekomstige behoeften van de sector in kaart om de kloof tussen onderwijs en werk te overbruggen.

Meer informatie over de CHARTER Alliance. Abonneer u op de nieuwsbrief.

Jacqueline van Leeuwen