EPOS lanceert oproep Erasmus+ 2021-2022

Boot en trein, M. Hemeleers-van Houter, 1827-1894. Publiek domein via Rijksstudio

Nog even volhouden en dan kan het hopelijk weer: reizen naar het buitenland om daar uw kennis en kunde te verbreden. Bijvoorbeeld door tijdens een jobshadowing achter de schermen mee te lopen of door deel te nemen aan een internationale conferentie. Erfgoedorganisaties kunnen voor dergelijke activiteiten een beroep doen om Erasmus+ middelen. EPOS lanceerde hiervoor onlangs een eerste oproep en organiseert een reeks online informatiesessies.

De officiële documenten

  • In de Programmagids staan alle mogelijkheden die Erasmus+ 2021 u biedt op het vlak van internationalisering in uw organisatie, over alle domeinen heen. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in de opzet en inhoud van het Erasmus+ programma. 
  • De Erasmus+ pproep (NL) en de Erasmus+ Programmagids (EN) van 2021 zijn gepubliceerd. De Programmagids is momenteel enkel in het Engels beschikbaar.
  • In de oproep vindt u alle deadlines voor projectaanvragen duidelijk op een rijtje (voor KA1 projecten is dat 11 mei).

Online informatiesessies

EPOS helpt u graag op weg en organiseert daarom in april online informatiesessies die u wegwijs maken in de grote waaier van acties in Erasmus+. Hier vindt u een overzicht van alle informatiesessies. Erfgoedorganisaties kiezen best voor het domein volwasseneneducatie en actie (KA1). Schrijf u zo snel mogelijk in.

In afwachting van de informatiesessie kunt u het webinar 'Een tipje van de sluier' herbekijken. Daarin gaf EPOS algemene informatie over Erasmus+ 2021-2027. U kunt het webinar hier herbekijken of de powerpointpresentatie downloaden.

Aanvraagformulieren

Momenteel zijn de modellen van de aanvraagformulieren beschikbaar in pdf-formaat. Dat zijn voorbeelden die u als werkdocument kunt gebruiken voor uw aanvraag, niet voor de aanvraag zelf. Van zodra het nieuwe platform voor aanvragen beschikbaar is (en dus ook de nieuwe online aanvraagformulieren), zal EPOS hierover informeren. Daarvoor plannen zij nog extra informatiesessies.

FARO's ervaringen

In het verleden gingen al meerdere FARO-medewerkers op pad met Erasmus+ middelen. Jacqueline en Bart vertellen er graag over in onderstaande filmpjes.


 


Foto: Boot en trein, M. Hemeleers-van Houter, 1827-1894. Publiek domein via Rijksstudio

Jacqueline van Leeuwen