BAR info- en schrijfsessie: werk samen met experts aan uw projectdossier voor het Verenigd Koninkrijk

Big Ben in Londen. Foto: Victoria Model via Pixabay

Zoekt u naar mogelijkheden om de banden met het Verenigd Koninkrijk terug aan te halen? Wil u snel en efficiënt uw project op de rails zetten met behulp van Europese financiering? Kom dan op 31 januari mee aan uw dossier werken tijdens onze BAR info- en schrijfsessie!

Tijdens deze sessie krijgt u informatie over de EU-subsidie Brexit Adjustment Reserve (BAR), een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk (VK) wil beperken en de toekomstige samenwerking en relaties met het VK wil verbeteren. Ook actoren uit de culturele en creatieve sector kunnen aanspraak maken op deze middelen.

Ervaart u ook nadelen sinds de uitstap van het VK uit de Europese Unie? Een voorbeeld: er komen veel minder bezoekers uit het VK naar uw museum. U kunt beroep doen op de BAR om − bijvoorbeeld − een promotiecampagne op te zetten in het VK.

Wat mag u verwachten?

Tijdens de BAR info- en schrijfsessie krijgt u kort nog eens alle informatie over de BAR-middelen mee. Daarna volgt een  praktisch luik waarbij u samen met experten van VLAIO, het Departement CJM, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE, FARO en Cultuurloket aan uw projectdossier kunt schrijven.

Bent u niet zeker of uw projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen de BAR-experten u graag verder! Tijdens de dag kunt u advies vragen over uw projectidee, de uitvoering ervan en de financieringsmogelijkheden die de BAR biedt. 

U kunt zelfs al op het einde van de dag een eerste aanvraag indienen in het e-loket van VLAIO. Zo kunt u al projectkosten maken en bent u er zeker van dat uw project goed op de rails staat. Voor schrijfmateriaal zorgen wij. Neem wel zelf uw laptop mee.

Programma:

  • 14.00 uur: Inleiding door Myrthe Pieniakowski (DCJM) 
  • 14.05 uur: Infosessie BAR-middelen + goede voorbeelden door Alexander De Graeve (VLAIO) 
  • 14.30 uur: Schrijfsessie!  
  • 17.30 uur: Einde

Praktisch

  • Dinsdag 31 januari 2023, 14.00 - 17.30 uur
  • Locatie: Anna Bijns (VAC Antwerpen), lokaal 02.16b - Jordaens, Lange Kievitstraat 111/113, 2018 Antwerpen
  • Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar Myrthe Pieniakowski met uw naam (+ evt. organisatie) en discipline.
  • Deelnemen is gratis en plaatsen zijn beperkt! Als u verhinderd bent laat dit dan uiterlijk op maandag 30 januari weten.

Foto: Victoria Model via Pixabay

Logo BAR
Henrike Radermacher