Uit de praktijk: inventaris Brugse Sint-Jakobskerk online

(c) Erfgoedcel Brugge

Op Erfgoedinzicht en op het Brugs erfgoedportaal erfgoedbrugge.be kunt u nu de collectie van de Brugse Sint-Jakobskerk bezichtigen. Deze historische kerk bezit een uitzonderlijk rijke collectie, die acht eeuwen omspant. De volledige inventaris staat nu online, goed voor maar liefst 723 zoekresultaten!

In 2014 startten Erfgoedcel Brugge en de consulent religieus erfgoed een meerjarentraject rond de ondersteuning van de collecties religieus erfgoed in Brugse parochiekerken. Hiervoor ging ze op zoek naar vrijwilligers die zin hebben om mee te werken aan de opmaak van digitale erfgoedinventarissen voor deze kerken.

Een 15-tal vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed gingen van start in 2015. De Sint-Jakobskerk was hun grootste opdracht. Onder begeleiding van de consulent religieus erfgoed is elk object met erfgoedwaarde in de Sint-Jakobskerk geïnventariseerd.

De Sint-Jakobskerk is de derde Brugse kerk waarvan de inventaris online beschikbaar is; samen met de Sint-Gilliskerk en de Orthodoxe Kerk HH. Konstantijn en Helena.

Meer informatie vindt u hier.

Foto: (c) Erfgoedcel Brugge

Gregory Vercauteren