Stel u kandidaat voor de Europa Nostra Awards

U kunt zich opnieuw kandidaat stellen voor Europa Nostra Awards. Deze prestigieuze erfgoedprijzen bekronen de meest bijzondere erfgoedrealisaties in Europa. De deadline om u kandidaat te stellen is 1 oktober 2016.

De Europa Nostra Awards zijn door de Europese Commissie ingesteld en worden jaarlijks door Europa Nostra georganiseerd. Ze zijn zowat de Oscars van de Europese erfgoedsector. De prijs eert en bevordert best practices op het gebied van erfgoedinstandhouding, onderzoek, educatie, vrijwilligerswerk, opleiding ....

Tot dertig projecten of personen kunnen een award krijgen. Voor zeven projecten is een Grand Prix weggelegd, ter waarde van 10.000 euro. Eén project krijgt de publieksprijs. In juni 2017 worden alle winnaars in de kijker gezet in het Finse Turku.

In de prijzen

In 2016 vielen nog twee erfgoedprojecten uit Vlaanderen in de prijzen. In de categorie ‘conservatie’ ging een award naar de Leuvense brouwerij De Hoorn, voor een geslaagd herbestemmingsproject. Vier West-Vlaamse erfgoedcellen en de provincie West-Vlaanderen kregen dan weer een award in de categorie ‘educatie’ voor hun project ‘De Groote Oorlog door kinderogen’.

Meer informatie

Stel u kandidaat voor 1 oktober 2016 via www.europanostra.org.
 

Gregory Vercauteren