Op handen gedragen

Studie- en contactdag voor processies: ‘Op handen gedragen’ (c) Mario Debaene

Processievrijwilligers en -comités ontmoeten elkaar in Brugge op 12 oktober 2019 voor de studie- en contactdag Op handen gedragen. U leert er hoe anderen het aanpakken en krijgt praktische tips om met uw eigen traditie aan de slag te gaan. U kunt ook kennismaken met het rijke processie-erfgoed in Brugge.

Op heel wat plaatsen in Vlaanderen gaat op vaste tijden een processie uit. Zo’n processie is niet alleen een religieuze gebeurtenis, maar heeft ook een belangrijke sociale en culturele betekenis. Processies maken deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed. Veel organisaties en vrijwilligers koesteren deze tradities en willen ze doorgeven aan volgende generaties. Op handen gedragen wil hen samenbrengen en ondersteunen. Door kennis en ervaringen uit te wisselen, wordt de processiecultuur in Vlaanderen versterkt.

Op handen gedragen is een initiatief van CRKC-PARCUM, Histories en KADOC-KU Leuven. Deze studie- en contactdag wordt georganiseerd samen met het Bisdom Brugge en Erfgoedcel Brugge.

Meer informatie vindt u op de website van Histories.

Afbeelding: (c) Mario Debaene

Gregory Vercauteren