Vlaan­de­ren en Hauts-de-Fran­ce on­der­steu­nen negen sa­men­wer­kings­pro­jec­ten

Foto: Vlaanderen Hauts de France. Netwerkkevent Kortrijk 16/11/2018 © DeptCJM/Belga via Flickr. CC BY-NC-ND 2.0

De Vlaamse minister van Cultuur Jan Jambon en de voorzitter van de Regionale Raad van Hauts-de-France Xavier Bertrand hebben beslist om voor een totaalbedrag van 75.000 euro subsidies toe te kennen aan negen samenwerkingsprojecten tussen culturele partners uit Vlaanderen en Hauts-de-France.

De projectsubsidies kaderen in de projectoproep 2020-2021 en geven uitvoering aan de culturele samenwerkingsovereenkomst die begin 2018 werd gesloten.

Door samen te werken willen beide regio’s de uitwisseling en mobiliteit van culturele actoren bevorderen en opkomend talent over de landsgrenzen heen ondersteunen. De negen goedgekeurde projecten spelen hierop in en vinden allemaal plaats tussen september 2020 en augustus 2021. Elk van de twee leidende partnerorganisaties ontvangt daarvoor de helft van het forfaitaire bedrag.

De overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Regio Hauts-de-France loopt begin 2021 af. De resultaten van de samenwerking en de drie projectoproepen worden in 2020 geëvalueerd met het oog op het vormgeven van de toekomstige samenwerking.

Download hier de lijst met goed­ge­keur­de pro­jec­ten.

Bron: Departement CJM
Foto: Vlaanderen Hauts de France. Netwerkkevent Kortrijk 16/11/2018 © DeptCJM/Belga via FlickrCC BY-NC-ND 2.0

Faro