Vlaam­se Re­ge­ring keurt nieu­we pre­mie voor cul­tuur­sec­tor goed

Foto: Micheile Henderson via Unsplash

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 9 oktober een nieuwe premie voor de cultuursector goedgekeurd: de culturele activiteitenpremie. Deze premie is een forfaitaire subsidie om publieke activiteiten in de Vlaamse culturele sector te stimuleren.

Door de coronacrisis lag het culturele leven gedurende een ruime tijd stil. Om de cultuursector een boost te geven en mensen terug te laten proeven van het diverse Vlaamse culturele leven, wordt nu de culturele activiteitenpremie gelanceerd.  

  • De premie kan gebruikt worden voor de organisatie of uitvoering van een culturele activiteit, of voor de terbeschikkingstelling van infrastructuur voor een culturele activiteit.  
  • U kunt de premie aanvragen in schijven van 2.000 euro, met een maximum van 20.000 euro. 
  • Rechtspersonen of eenmanszaken komen in aanmerking voor de culturele activiteitenpremie als ze aan de voorwaarden voldoen.

Hoe aan­vra­gen?

In de tweede helft van oktober lanceert de Vlaamse overheid een online applicatie waarmee u de premie kunt aanvragen. Een aanvraag indienen kan tot 31 mei 2021 of tot de middelen van het noodfonds uitgeput zijn. Wilt u op de hoogte gebracht worden als de applicatie gelanceerd is? Laat dan uw e-mailadres achter op deze pagina van het Departement CJM.

De culturele activiteitenpremie wordt toegekend in volgorde van ontvangst van de aanvraag: first come, first served. Hierna laat de digitale applicatie geen aanvragen meer toe.

Meer informatie over de culturele activiteitenpremie vindt u op de website van het Departement CJM.

Bron: Departement CJM
Foto: Micheile Henderson via Unsplash

faro