Ruim 1,2 mil­joen euro sub­si­dies voor cul­tu­reel-erf­goed­pro­jec­ten

De collectie in het oude magazijn van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen © Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

De minister van Cultuur besliste om 19 projecten rond cultureel-erfgoedwerking op landelijk of internationaal niveau te subsidiëren voor een totaalbedrag van 1.271.000 euro.

Het Cultureelerfgoeddecreet voorziet twee projectsubsidielijnen: projecten rond cultureel-erfgoedwerking op landelijk of internationaal niveau en internationale projecten die cofinanciering vereisen. Elk jaar zijn er twee indienrondes.

In de tweede ronde van dit jaar werden 28 ontvankelijke projectaanvragen ingediend, waarvan er 19 werden goedgekeurd. Het zijn allemaal projecten rond cultureel-erfgoedwerking op landelijk of internationaal niveau. Met deze projectsubsidies krijgen diverse organisaties de kans om waardevolle projecten met een landelijke relevantie te realiseren. De projecten starten in de tweede jaarhelft van 2020. 

Overzicht van de goedgekeurde cultureel-erfgoedprojecten.

Bron: Departement CJM
Foto: Het project 'Meer Vlaams werelderfgoed in Google Books' ontvangt een projectsubsidie. Op de foto: de collectie in het oude magazijn van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen © Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Faro