Musea heropenen op 1 december: 10-puntenplan

Open! Foto: Pexels via Pixabay

Na het Overlegcomité van vorige week werd beslist dat de musea in België mogen heropenen voor individueel bezoek. Hiermee erkent het Overlegcomité musea als coronaveilige omgevingen. Om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, zullen musea onder strikte voorwaarden heropenen.

Het Vlaams Museumoverleg XL, ICOM-Vlaanderen en ICOM-Belgique Wallonie-Bruxelles, Overleg Regionale Musea, Brussels Museums, Musées et Société en Wallonie en FARO werkten samen aan een 10-puntenplan om de heropening vanaf 1 december op een veilige manier te laten verlopen. Dit protocol werd intussen door minister Jambon bekrachtigd.

Het 10-puntenplan komt in de plaats van het 7-puntenplan dat vanaf 18 mei werd gebruikt voor de heropening van de musea. U vindt het 10-puntenplan in de bijlage.

FARO wenst alle musea heel veel succes bij de heropening!

Wie, wat, wanneer?

Door organisatorische omstandigheden openen niet alle musea gelijktijdig de deuren. Informatie over welke musea wanneer terug open zijn, is beschikbaar op de website van Museumpas (voor de musea die lid zijn Museumpas). Ook VRT NWS biedt een interessant (eerste) overzicht. En vooral: check de museumwebsites van de individuele musea voor de meest actuele informatie over openingsuren, aanbod en richtlijnen voor een veilig museumbezoek.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Consulteer voor meer informatie over de coronacrisis de pagina van FARO voor de cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed) en de mensen die er professioneel of vrijwillig aan de slag zijn. We verwijzen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites over het COVID-19-virus die relevant zijn voor de cultureel-erfgoedsector. 

Foto: Pexels via Pixabay 

faro