Klaar voor het Groot Onderhoud 2020?

Beeld Groot Onderhoud 2020

Met meer dan 450 deelnemers voor het Groot Onderhoud sneuvelt het record van vorig jaar. En niet alleen daarom wordt deze tiende editie van het jaarlijkse netwerk- en overlegmoment van de cultureel-erfgoedsector heel bijzonder. U logt toch ook in?

U kunt het thema ‘Diepgeworteld, breedvertakt’ over het lokale en bovenlokale erfgoed best smaken dus. Of u zit gewoon met heel veel vragen over dat thema, dat kan natuurlijk ook. Vragen waarop u op dinsdagnamiddag 1 december het antwoord hoopt te krijgen. 

Maar niet alleen uw grote belangstelling of dit thema maken deze editie anders. Gezien de COVID-19-maatregelen werd het dit jaar al snel duidelijk dat onze gebruikelijke aanpak – een fysiek evenement met een welgevuld programma – moest wijzigen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om het evenement digitaal te organiseren. Digitaal wil ook zeggen: uitdagender qua aanpak, gezien onze aandachtsboog in een conferentiezaal anders is dan thuis. Concreet: deze editie is flink ingekort.

U krijgt een warm welkomstwoord van Olga Van Oost, directeur van FARO. Daarna maken Lien Verwaeren (OP/TIL), Gregory Vercauteren en Wouter Lammens (beiden adviseur lokaal en regionaal erfgoed bij FARO) u wegwijs in het lokale en bovenlokale cultuurbeleid, met bijzondere aandacht voor alles wat onze sector – het cultureel erfgoed – aanbelangt. Met voorbeelden en getuigenissen. Daarna sluit u aan bij een van zeven sessies.

  • U vindt hier het volledige programma. Als u bent ingeschreven ontvangt u van ons nog bericht met alle praktische zaken.
  • De inschrijvingen zijn afgesloten. 
  • Op www.hetgrootonderhoud.be vindt u de foto-, film- en tekstverslagen van de voorbij negen edities. Hier vindt u voor het begin van de kerstvakantie ook het verslag van deze editie. 

Het Groot Onderhoud is een organisatie van FARO, met de steun van de Vlaamse overheid. 

Faro