Erfgoedronde 2024-2028: belangrijke informatie voor het indienen van uw aanvraag

Vijftien. Foto: Ilya Chunin via Unsplash

De uiterste indiendatum voor het aanvragen voor werkingssubsidies binnen het Cultureelerfgoeddecreet komt stilaan dichterbij. Uiterlijk op 15 januari 2023 moeten alle dossiers ingediend zijn via KIOSK.

Om het indienen van dossiers vlotter te laten verlopen, geeft het Departement Cultuur, Jeugd en Media u alvast wat extra informatie en enkele tips mee.

KIOSK

  • KIOSK controleert bij het indienen of de aanvraag geen fouten bevat. Zolang de aanvraag fouten bevat, kunt u het dossier niet indienen.
  • Het is mogelijk om uw aanvraag op voorhand te controleren op fouten via de knop ‘Controleer je formulier’. Het is aan te raden om die controle ten minste enkele dagen voor de uiterlijke indiendatum te doen. Daardoor bent u zeker dat er vlak voor de deadline geen foutmeldingen meer zullen verschijnen.
  • Zorg ervoor dat de persoon met de vereiste mandaten voor KIOSK aanwezig is om de aanvraag in te dienen. Denk ook aan eventuele technische benodigdheden (bijvoorbeeld een kaartlezer om de e-ID in te lezen).
  • Het indienen van de aanvraag kan in principe tot zondag 15 januari om middernacht. Wacht niet tot het allerlaatste moment om de aanvraag in te dienen.

Voor organisaties met een inrichtende macht:

  • Bij de betalingsgegevens kunnen organisaties met een inrichtende macht kiezen voor ‘betaling op een rekeningnummer van een andere organisatie’. Daar kunt u het ondernemingsnummer en rekeningnummer van de inrichtende macht opgeven.
  • In diezelfde rubriek moet een overeenkomst tussen de aanvrager en de ontvanger van de subsidie opgeladen worden. Voor organisaties met een inrichtende macht volstaat het om een (ongetekend) document op te laden (in Word of pdf) dat vermeldt dat er gevraagd wordt om de subsidie uit te betalen aan de inrichtende macht. Zolang het betalingsscherm niet volledig is ingevuld, is het namelijk niet mogelijk om de aanvraag in te dienen.

Contactinfo

  • Heeft u vragen over uw aanvraag? Contacteer het Departement CJM via het contactformulier in KIOSK of het contactformulier op de website. U kunt het departement ook telefonisch bereiken via het nummer 02 553 69 77.
  • Houd er mee rekening  dat het Departement CJM alleen tijdens de kantooruren bereikbaar is. U kunt het departement niet bereiken na 17 uur.
  • Het Departement Cultuur, Jeugd en Media is gesloten van maandag 26 december tot en met maandag 2 januari.

Veel succes met uw aanvraag en een prettig eindejaar!

Bron: Departement CJM
Foto: Ilya Chunin via Unsplash

faro