Derde projectoproep innovatieve partnerprojecten

Diego PH via Unsplash, CC0

De Vlaamse minister van Cultuur lanceert opnieuw een projectoproep Innovatieve Partnerprojecten. In het kader van deze oproep kunnen diverse culturele organisaties samenwerkingen aangaan met organisaties uit andere sectoren.

Partnerprojecten openen voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren en bieden de middelen en tijd om nieuwe onderwerpen en vraagstellingen te exploreren. Culturele organisaties treden uit hun comfortzone en verleggen samen met de partners, uit gekende of ongekende sectoren, hun grenzen.

De projectsubsidie loopt maximaal drie jaar en bedraagt maximaal 80.000 euro per project. De minister beoogt zo een subsidie van ongeveer 25.000 euro per jaar. Het betrokken project mag geen dubbele subsidiëring genieten. De eigen inbreng van de niet-culturele partner(s) bedraagt minimaal 25% van de totale kosten.

Het reglement en een uitgebreide Q&A vindt u op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Dien uw projectvoorstel uiterlijk 15 juli 2019 in via de online KIOSK-applicatie. Indienen kan vanaf 14 juni.

Inspiratienamiddag

In het kader van deze projectoproep organiseert het Departement Cultuur, Jeugd en Media op vrijdag 14 juni 2019 een kennisnamiddag. Tijdens deze namiddag wordt er meer uitleg gegeven over de subsidielijn, vertellen initiatiefnemers van voorbije innovatieve partnerprojecten wat ze geleerd hebben en geeft de keynotespreker u inspiratie. De namiddag wordt afgesloten met een netwerkmoment. Misschien vindt u uw partner wel tijdens dit evenement?

Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is verplicht.

Foto: Diego PH via Unsplash, CC0

Faro