Nieuwe Louvre-app wijst u de weg in het grootste museum ter wereld met behulp van 2.000 beacons

Louvre app

Het Louvre heeft een nieuwe app, te downloaden in Google Play of de App Store. Met de app kunt u de openingsuren bekijken, tickets kopen of het culturele programma raadplegen. Via de app kunt u ook 600 werken uit de collectie ontdekken, telkens met afbeelding en meer informatie. Daarnaast kunt u uw eigen smartphone gebruiken als audiogids. U hebt dan de keuze uit '100 meesterwerken' (0,99 euro) of de volledige audiogids bij 600 werken (5,99 euro).

Het meest bijzondere aan deze nieuwe app is dat hij u de weg wijst in het grootste museum ter wereld. Maar liefst 2.000 beacons in het museum en op het plein zorgen ervoor dat u zich in dit enorme gebouw kunt oriënteren. Drie jaar geleden lanceerde Apple de iBeacon met als case het Louvre. Nu gebruikt het museum deze technologie zelf om bezoekers de weg te wijzen. Bekijk hieronder de video over de lancering van de iBeacon door Apple.

Beacons laten een veel nauwkeuriger locatiebepaling toe in vergelijking met gps of wifi, zeker in gebouwen met dikke muren. Daar was het voor de komst van de iBeacon-technologie zeer moeilijk om bezoekers zich te laten lokaliseren. Voor de meeste musea is lokalisatie niet altijd nodig omdat de oppervlakte van het gebouw beperkt is. Steeds meer musea gebruiken beacons wel voor het versturen van relevante informatie wanneer een bezoeker op een specifieke plek in het museum komt. Wilt u zelf met uw museum beacons gebruiken, bekijk dan zeker het onderdeel 'voor erfgoedorganisaties' op www.erfgoedapp.be of volg de workshop ErfgoedApp, Augemented Reality en ErfgoedBeacons.

Meer informatie over de Louvre-app

Bram Wiercx