MOT & GO, interactieve tentoonstelling met de ErfgoedApp

MOT & Go met de ErfgoedApp (c) MOT

Het MOT in Grimbergen lanceert een zeer originele tentoonstelling. MOT & GO is de doe-het-zelfzaak voor aandrijving en overbrenging. Geen échte winkel natuurlijk, maar wel een nieuwe, interactieve tentoonstelling waar u proefondervindelijk meer te weten komt over natuurlijke aandrijving en mechanische overbrenging. Niet toevallig vindt u MOT & GO in de Tommenmolen, een graanwatermolen op de Maalbeek.

Scannen en shoppen

Met behulp van een smartphone of tablet met ErfgoedApp kunt u opdrachten en oplossingen scannen. Met verfblikken (die u ook kunt scannen met de app) stelt u een tijdlijn samen. U kunt shoppen in de afdelingen Hellend vlak, Hefbomen en Wiel en as, met winkelrekken waar nagelnieuwe werktuigen en oude collectiestukken elkaar mooi aanvullen. Een ongeziene opstelling, waardoor u techniek op een heel andere manier beleeft.

Door het gebruik van een app in plaats van een gids kunnen grotere groepen zich eenvoudig verspreiden in de tentoonstelling en in kleine groepen of individueel de opdrachten uitvoeren. Dankzij de app is de tentoonstelling beschikbaar in zowel het Nederlands, het Engels als het Frans. Bovendien ziet u in de tentoonstelling geen videoschermen of lange teksten, want alle films en teksten komen tot leven met behulp van de ErfgoedApp. Een geslaagde combinatie!

Voor de realisatie van dit vernieuwende concept kreeg het MOT financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant. Ontwerp, inhoud en realisatie werden volledig uitgevoerd door de medewerkers van het MOT. Het concept voor de doe-het-zelfzaak kwam van ontwerpbureau Exponanza. De ErfgoedApp werd van meet af aan meegenomen in de ontwikkeling van het tentoonstellingsconcept. Ook grafisch werd alles tot in de puntjes uitgewerkt in de app. 

Praktisch

Open: van april tot en met september in het weekend en op feestdagen van 14 tot 18 uur.

Bezoekers bereiden hun bezoek best voor door de ErfgoedApp te downloaden. Voor wie wil worden MOT-tablets ter beschikking gesteld.

Mot & Go met de ErfgoedApp
Mot & Go met de ErfgoedApp
Mot & Go met de ErfgoedApp
Mot & Go met de ErfgoedApp
Mot & Go met de ErfgoedApp


Foto's: (c) MOT

Bram Wiercx