Lancering Nederlands Cultuurloket DigitALL

 Cultuurloket DigitALL

In Nederland werken meerdere fondsen en organisaties samen rond digitale cultuur. Cultuurloket DigitALL is het nieuwe loket voor culturele instellingen die hun publieksaanbod (of contact met het publiek) willen versterken door inzet van digitale technologie.

Tijdens de coronacrisis ervoeren de initiatiefnemers dat online cultuuraanbod en dito communicatie veel te bieden hebben. Niet als vervanging van live/fysiek en offline, dan wel als blijvende aanvulling. Cultuurloket DigitALL helpt culturele instellingen om de kansen te (blijven) verzilveren die digitale technologie biedt. Om door te ontwikkelen wat de afgelopen jaren is ontdekt en ontwikkeld. En met name: om het publiek een geweldige ervaring te bieden. En ook om nieuw en meer divers publiek te bereiken en om het contact met dat publiek te versterken en te verduurzamen.

Bekijk hier de lanceringsfilm:

Van noodfonds naar driejarig programma 

Cultuurloket DigitALL is een initiatief van de partijen die in 2020 vanwege de coronacrisis het noodfonds Kickstart Cultuurfonds hebben opgericht. Deze fondsen zetten hun samenwerking dus voort. Niet meer als noodfonds, maar in de vorm van een driejarig programma rond de toepassing van digitale technologieën voor het publiek. Tijdens de coronacrisis hebben veel podia, producenten en musea digitale technologie ingezet om het contact met het publiek te behouden en te versterken. Cultuurloket DigitALL verzorgt heel concreet donaties tot 250.000 euro doet ook aan kennisdeling.

De ervaring van het Groninger Museum

In deze video vertelt het Groninger Museum over de ervaringen die het opdeed met het maken van online tentoonstellingen, het organiseren van een online opening (die maar liefst 100.000 bezoekers trok) en het verzorgen van online rondleidingen voor leerlingen en ander publiek uit heel Nederland:

Bram Wiercx