ErfgoedApp ook geschikt voor welzijn en geestelijke gezondheid

Getuigenis Huis van Alijn over de ErfgoedApp

De website online-hulpapps.be biedt een (groeiend) overzicht van zinvolle apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid. De apps worden gescreend op negen criteria; indien ze voldoen worden ze opgenomen op de website. Sinds kort is de ErfgoedApp ook vermeld in deze lijst

We zijn dan ook heel blij met deze erkenning omdat ze past in de ambitie van de ErfgoedApp om voor zo'n ruim mogelijke doelgroep bij erfgoed op locatie informatie en verhalen te vertellen. Liesa Rutsaert en Lorenzo Mortier van het Huis van Alijn getuigden over de werking van de app:

Enkele sterktes van de ErfgoedApp die in het rapport vernoemd worden:

"De Erfgoedapp zet in op een breed publiek (voor alle leeftijdscategorieën, slechtzienden, slechthorenden en anderstaligen)."

"De app vraagt om toelating zowel voor locatie, toegang tot camera en de mogelijkheid om berichten te sturen. Deze zaken dienen allemaal voor de goede werking van de app. Privacy is enorm belangrijk, de app vraagt nergens naar persoonsgegevens en de appgebruikers zijn dus volledig anoniem."

"De app is gedeeltelijk toegankelijk voor blinden en slechtzienden en slechthorenden. Dit geldt zowel voor de interface als de audioplayer van de app. De app maakt ook gebruik van beacons."

Enkele tours in de ErfgoedApp:

Bekijk het hele overzicht hier of in de app.

Bram Wiercx