ErfgoedApp krijgt nieuwe look & feel

De ErfgoedApp met nieuwe look & feel

FARO investeert verder in de ErfgoedApp. Na Erfgoeddag komt er een nieuwe versie met een nieuwe look & feel. Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de volledige app herdacht. Daarbij is veel aandacht besteed aan de gebruikservaring (UX) en werd geprobeerd alles zo eenvoudig mogelijk te maken.

De focus van de ErfgoedApp is nog meer "informatie bij erfgoed op locatie". Daarom werd beslist om de huidige ErfgoedKaart te schrappen uit de app. In plaats daarvan komt er een overzichtslijst met locaties waar u de app kan gebruiken en hebt u de mogelijkheid om een toer onmiddellijk te downloaden en te starten. Dankzij deze lijst ziet u voortaan in een oogopslag waar u de ErfgoedApp kan gebruiken. 

Nieuw is ook dat u, eens u een toer hebt gestart, enkel nog informatie te zien krijgt over die toer. De dichtbij-functie ziet er daardoor veel relevanter uit. De toer die op uw toestel actief is, wordt niet gestoord door andere informatie uit de app. 

Tot slot wil de ErfgoedApp meer inzetten op specifieke doelgroepen. In samenwerking met Doof Vlaanderen loopt er momenteel een eerste pilootproject rond doventaal. Op termijn wil de app het museumbezoek nog inclusiever maken door in musea gebruik te maken van beacons voor blinden en slechtzienden.

Op vraag van en in samenwerking met het nieuwe museum Hof van Busleyden wordt de ErfgoedApp ook beschikbaar in het Spaans. Standaard detecteert de app automatisch de taal van het toestel. Met het oog op de uitlening van toestellen komt er nu ook een taalkeuze in de app. Zo kan iemand aan de balie eenvoudig de taal wijzigen in de taal van de bezoeker.

Hieronder ziet u, in primeur, alvast enkele prototypes van de vernieuwde app:

 

ErfgoedApp homepagina
Toer kiezen
Toer downloaden
Gekozen toer
Dichtbij
Taalkeuze
Bram Wiercx