ErfgoedApp als tool voor de ontsluiting van erfgoed voor personen met een auditieve beperking

Sessie ErfgoedApp op Open Monumentencongres, 2021

Op 20 mei 2021 organiseerde Herita zijn digitale Open Monumentencongres, volledig in het teken van 'Inclusie'. Een van de sessies ging over het gebruik van de ErfgoedApp voor personen met een auditieve beperking. 

Tijdens de sessie vertelde Gery Gerits, ervaringsdeskundige toegankelijkheid, hoe hij als persoon met een auditieve beperking (het gebrek aan) culturele bezoeken beleeft. Vervolgens lichtte hij samen met Hilde Van Hemelrijck (Universiteitsbibliotheek Leuven) toe hoe beiden voor de universiteitsbibliotheek van Leuven een Visiotour ontwikkelden via de ErfgoedApp.

Aan de hand van deze Visiotour kunnen doven en slechthorenden in Vlaamse Gebarentaal of in International Sign Language precies hetzelfde parcours volgen als wie de audiotour downloadt. Deelnemers aan de sessie kregen verder ook praktische tips over hoe ze zo'n visioguide kunnen maken en kregen meer informatie over de kostprijs. U kunt de sessie hier herbekijken:


Wilt u na het bekijken van deze sessie meer weten? Surf dan snel naar de ErfgoedApp DIY of test een van de VGT- of ISL-tours met de ErfgoedApp.

Bram Wiercx