Zesde editie Winter School focust op welzijn en wijkt uit naar Newcastle

Great North Museum: Hancock (c) Tyne & Wear Archives & Museums

Hoe kunt u cultureel erfgoed inzetten om het welzijn van specifieke doelgroepen te verbeteren? Die vraag is het uitgangspunt van de zesde editie van een inspirerende Winter School.

Een ijzersterk concept

Dit format wordt sinds 2014 door FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk georganiseerd, als Summer & Winter Schools Archives & Education. Sinds de vijfde editie is de focus verschoven naar het ontwikkelen van outreachprogramma’s voor welzijn.

De vorige edities bracht deelnemers uit Hong Kong, Zweden, Polen, België, Nederland, Mexico, Denemarken, Italië, Rusland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Estland en de Verenigde Staten bijeen. Deze trainingen waren een groot succes en de deelnemers vonden het een unieke ervaring. U kunt online enkele foto's van de vorige edities bekijken (2014, 2015, 2017, 2018, 2019).

Uniek team en locatie

Voor de zesde editie reist FARO, vergezeld door het Museum Dr. Guislain en het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde, naar het noordoosten van Engeland om er een team te vormen met het outreachteam van Tyne & Wear Archives & Museums (TWAM) in Newcastle. TWAM is top notch als het gaat over het bereiken van gemeenschappen en kwetsbare personen. In tegenstelling tot veel grote erfgoedinstellingen die slechts eenmalig een project opzetten, werkt het outreachteam van TWAM al jaren in stilte aan een myriade van projecten die, zoals het in hun missie staat: “help people determine their place in the world and define their identities, so enhancing their self-respect and their respect for others.

De internationale Winter School Cultural Heritage & Outreach: a wellbeing perspective vindt plaats van maandag 27 januari tot en met vrijdag 31 januari 2020 in Great North Museum: Hancock in Newcastle.

Alle informatie en hoe u kunt deelnemen aan dit uniek trainingsprogramma vindt u in de FARO-vormingskalender.

Foto: Great North Museum: Hancock (c) Tyne & Wear Archives & Museums

Bart De Nil