Winter School 2020 Cultural Heritage & Outreach: a wellbeing perspective | FARO Labo

Hoe kunt u cultureel erfgoed inzetten om het welzijn van specifieke doelgroepen te verbeteren? Die vraag is het uitgangspunt van de zesde editie van een inspirerende Winter School!

Dit format wordt sinds 2014 door FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk georganiseerd, als Summer & Winter Schools Archives & Education. Sinds de vijfde editie is de focus verschoven naar het ontwikkelen van outreach-programma’s voor welzijn.

De vorige edities bracht deelnemers uit Hong Kong, Zweden, Polen, België, Nederland, Mexico, Denemarken, Italië, Rusland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Canada, Estland en de Verenigde Staten bijeen. Deze trainingen waren een groot succes en de deelnemers vonden het een unieke ervaring. U kunt online enkele foto's van de vorige edities bekijken (2014, 2015, 2017, 2018, 2019).

Voor de zesde editie in 2020 verplaatsen we ons naar het Great Museum of the North in Newcastle. Deze  winter school focust op de ontwikkeling van welzijnsactiviteiten met cultureel erfgoed. Gedurende vijf dagen krijgt u de unieke kans om begeleid te worden bij het ontwikkelen van een concreet aanbod op het snijpunt van erfgoed en welzijn: gaande van mensen met dementie in een woonzorgcentrum tot het werken in buurten rond sociale cohesie. U ontdekt een breed scala aan methodieken en instrumenten die al worden gebruikt door inspirerende cases waarbij erfgoed wordt ingezet. 

Voor deze speciale editie reist FARO, vergezeld door het Museum Dr. Guislain en het Erfgoedhuis | Zusters van Liefde, naar het noordoosten van Engeland om er een team te vormen met het outreachteam van Tyne & Wear Archives & Museums (TWAM). Samen verzorgen zij de internationale Winter School Cultural Heritage & Outreach:  a wellbeing perspective van maandag 27 januari tot en met vrijdag 31 januari 2020 in Newcastle.

Deze meerdaagse Winter School is bestemd voor erfgoedprofessionals.

Meer informatie en hoe u zich moet inschrijven vindt u in dit document.

Op zoek naar nieuwe horizonten en experiment? Dit aanbod maakt het mogelijk.  Samen met collega’s werkt u aan  innovatie. U test nieuwe tools uit of ontwikkelt nieuwe toepassingen voor erfgoedland.  

Praktische info

Begindatum
Locatie
Great Museum of the North: Hancock, Newcastle (UK)
Prijs
250 euro
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Aanmelden kan via e-mail bij bart.denil@faro.be.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur participatie | welzijn
Sectorcoördinator archieven
T
02 213 10 87

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...