Vlaanderen inspireert de Erfgoedontmoeting

Op 5 oktober was de Erfgoedontmoeting te gast in het Duvelhok, een voormalige textielfabriek die sinds 2016 plaats biedt aan sociaal ondernemerschap, kunst en cultuur. Erfgoed Brabant, dat deze netwerkbijeenkomst voor de erfgoedsector jaarlijks organiseert, zette op deze editie de sociale kant van erfgoed centraal.

De Erfgoedontmoeting werd afgetrapt door wervelwind Karin Bruers die als initiatiefneemster van Social Sofa en Social Salon wees op de onschatbare waarde van empathie en het gemeenschapsgevoel. Daarna mocht ik de aanwezigen inspireren met een presentatie over de piloottrajecten Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn. Afgaande op de enthousiaste reacties ben ik in die missie geslaagd. Na het plenaire gedeelte gingen de deelnemers aan de slag in diverse werksessies. Deze geslaagde dag werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 aan Blind Walls Gallery uit Breda.

Binnenkort kan u een uitgebreid (foto)verslag van de Erfgoedontmoeting lezen in een speciaal magazine. Hieronder vindt u alvast mijn presentatie.

Bart De Nil