Pleidooi voor evidence based werken

Winny Ang

Winny Ang werkt als kinder- en jeugdpsychiater in Antwerpen en is als praktijkassistente communicatie verbonden aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen. Vanuit haar beroep ontwikkelde Winny een enorme voorliefde voor verhalen, afkomstig uit heel verschillende hoeken en van een diversiteit aan mensen. Dat maakt dat ze ook  geïnteresseerd is in de positieve effecten die interventies met cultureel erfgoed hebben op het psychisch herstel.

In onderstaand filmpje stelt Winny zichzelf voor en benadrukt ze dat de erfgoedsector moet kunnen aantonen wat werkt en wat niet werkt bij dergelijke interventies. Niet alleen om het aanbod aan te passen maar ook om geloofwaardigheid op te bouwen bij de zorg- en gezondheidssector. Samen met verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector zette FARO enkele piloottrajecten op waarbij het onder meer ons doel is om methodieken en instrumenten voor op bewijs gebaseerde (evidence based) interventies met cultureel erfgoed voor gezondheid en welzijn te ontwikkelen en te verspreiden.

Tijdens de internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery, die we op 29 en 30 november 2018 organiseren in Museum Dr. Guislain, leidt Winny Ang de sessie Focus on an institutionalised setting.

Wilt u met Winny kennismaken? Wacht dan niet om u in te schrijven.

Bart De Nil